نوشته شده توسط : drmohandes

 

علت تا درمان صدا دادن فک


صدا دادن فک صدایی شبیه به کلیک کردن دارد که با احساس درد همراه است. گاهی اوقات این صدا دادن به دلیل بیش از حد کش آمدن فک است؛ مثل باز کردن زیاد از حد دهان هنگام غذا خوردن و یا خمیازه کشیدن. گاهی اوقات نیز به دلیل عملکرد ناصحیح مفصل هایی اتفاق می افتد که به استخوان فک و جمجمه متصل هستند. عملکرد ناصحیح این مفصل ها یک نوع اختلال را ایجاد می کنند که به آن سندروم مفصل گیجگاهی فکی می گویند که چنانچه در بخش سلامت نمناک می خوانید.

علائم مفصل گیجگاهی فکی عبارتند از:


• درد و ناراحتی در ناحیه فک
• سوزش در ناحیه صورت و فک
• سختی در باز کردن دهان از پهنا
• قفل شدن فک در حالت باز یا بسته
• سختی در غذا خوردن
• دندان درد
• سردرد
• گردن درد
• گوش درد
لل صدا دادن فک

 

تاثیر جراحی فک بالا بر فرم بینی چگونه است

علت های صدا دادن فک می تواند طیف وسیعی را شامل شود که به طور کلی عبارتند از:


• دندان قروچه کردن
• جویدن ناخن ها
• جویدن آدامس زیاد و مداوم
• گاز گرفتن دهان از داخل لب و گونه
• گره خوردن فک
تقریبا 10 میلیون از افراد دنیا با صدا دادن فک روبرو هستند که در خانم ها بیشتر از آقایان مشاهده می شود.
آسیب به فک
فک شکسته یا فک در رفته نیز بر اثر آسیب به مفصل رخ می دهد.

علت های آسیب به فک نیز شامل موارد زیر است:


• تصادف در جاده
• آسیب دیدگی های ورزشی
• زمین خوردن
• دعوا و مبارزه کردن
در صورت همراه بودن موارد زیر با آسیب دیدگی هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید:
• خونریزی
• کبودی
• ورم

 

اسپاسم فک چیست


اسپاسم فک یک بیماری شایع است که می‌تواند در اثر عفونت یا آسیب دیدن دندان یا ضربه به صورت، گردن یا سر ایجاد شود. فک قفل شده یا اسپاسم فک از اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی فکی ناشی می‌شود. مصرف برخی از داروها نیز ممکن است باعث ایجاد انقباض یا گرفتگی در فک بیمار شود.

مشکلات در حرکت، درد در مفاصل فک و اطراف آن با نام اختلالات گیجگاهی فکی (TMD) شناخته می‌شود.

مفصل گیجگاهی فکی، استخوان فک پایین را به جمجمه متصل می‌کند. این مفاصل جزو پرکارترین قسمت‌های صورت به شمار می‌روند. آن‌ها امکان باز و بسته شدن فک برای صحبت کردن، جویدن، بلعیدن، خمیازه کشیدن و سایر حرکات را فراهم می‌کنند. بسیاری از افراد در برخی از دوران زندگی خود دچار مشکلات حرکتی درد در مفاصل فک و اطراف آن می‌شوند. این مشکلات مفصلی و عضلانی پیچیده هستند. بنابراین تشخیص این اختلالات و درمان صحیح آن‌ها ممکن است مدتی طول بکشد.

در این مقاله به اختلال صدا دادن فک، علت‌ها و روش‌های درمان آن پرداختیم. در بسیاری از موارد این مشکل جدی نیست و خود به خود بهبود پیدا می‌کند. اما گاهی به دلیل بیماری‌های جدی‌تر ایجاد می‌شود و نیاز به دخالت و درمان پزشک دارد. توصیه می‌شود اگر صدا دادن و درد فک شما بیش از یک هفته طول کشید، برای بررسی علت اصلی مشکل به پزشک مراجعه کنید.

دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی دهان، فک و صورت هستند. ایشان به صورت تخصصی با ساختار فک، مفصل‌ها و عضلات آن آشنایی دارند و می‌توانند با انجام آزمایش‌های لازم علت صدا دادن این عضو را مشخص کنند. همچنین در صورت وجود مشکل جدی، بهترین متدهای درمانی را به بیماران توصیه می‌کنند. برای رزرو زمان مشاوره از طریق سایت دکتر سزاوار اقدام کنید.



:: بازدید از این مطلب : 443
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : drmohandes
عوارض پروتز سینه پروتز یا ایمپلنت سینه نوعی جراحی برای بزرگ کردن اندازه سینه است که شامل قراردادن پروتز در زیر بافت سینه یا ماهیچه های قفسه سینه می باشد.برای برخی خانم ها، پروتز سینه راهی برای افزایش اعتماد به نفس شان و برای سایرین روشی برای بازسازی سینه ای است که به هر دلیلی فرم خود را از دست داده است. اگر نگران عوارض  پروتز سینه  هستید خواندن این مقاله به شما پیشنهاد می شود.
 
علت کوچک شدن پروتز سینه بعد از کاشت
 
پروتز سینه یکی از متداول‌ترین روش‌های زیبایی است که باعث بزرگ شدن و ظاهر زیبای سینه‌ها می‌شود. این روش برای خانم‌هایی که به دلایل مختلف مانند سرطان پستان، سینه‌های خود را از دست داده‌اند یا خانم‌هایی که سینه‌های کوچکی دارند، به کار می‌رود. یکی از مشکل‌هایی که برای برخی از خانم‌ها ایجاد می‌شود، کوچک شدن پروتز سینه، مدتی بعد از انجام عمل کاشت آن است
 
 
نشانه های بروز عوارض پروتز سینه
 
نشانه هایی که باید به آن توجه شود، می تواند شامل قرمزی پوست و ورم سینه بعد از پروتز باشد که از بین نمی رود. علائم اولیه که نشان می دهد پروتز سینه با مشکل روبه رو شده است عبارت است از: قرمزی پوست اطراف سینه تورم غیرطبیعی که از بین نرود حس سوزش
 
 
پیشگیری از عوارض پروتز سینه:
 
مهمترین اقدام برای پیشگیری از عوارض پروتز سینه، پیروی از دستورالعمل های پزشک است. مصرف برخی داروها و رژیم غذایی بیمار نیز می تواند بر بروز عوارض تاثیر گذار باشد. بیمار لازم است تا ۴ الی ۵ هفته پس از جراحی از رژیم غذایی پروتئینی( پروتئین گوشت نه پودر و مکمل های پروتئینی) که شامل مصرف تخم مرغ، ماهی، مرغ، گوشت قرمز چند وعده در روز می باشد. همچنین مصرف ویتامین C دو هفته قبل از جراحی می تواند بسیار مفید باشد. جلسه مشاوره با پزشک نیز بسیار اهمیت دارد زیرا طی این جلسه پزشک سوابق پزشکی و مصرف دارو را از بیمار می پرسد که بیمار باید کاملا با پزشک خود در این باره صادق باشد. همچنین مصرف برخی آمپول ها و دارو های استروئیدی باید از دو هفته قبل از جراحی متوقف شود.
 
دکتر فرهاد موسی زاده  به عنوان یکی از بهترین متخصصین و جراحان پستان در تهران با تجربه سالها جراحی های متنوع سینه در زمینه اقدامات درمانی و زیبایی سینه‌ها می‌توانند بهترین راهنما برای شما باشند. برای رزرو نوبت یا دریافت مشاوره می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت اقدام کنید.


:: بازدید از این مطلب : 537
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : drmohandes

 

 

کاشت حلزون متشکل از چندین قطعه است که درواقع، کارکرد همزمان آنها حس شنوایی را به دنبال خواهد داشت. این قطعات با دور زدن حلزون گوش ناکارآمد، صدا را به صورت مستقیم به اعصاب شنوایی میرساند. ولی آیا همه چیز به اینجا ختم میشود؟ پاسخ این سوال با بررسی و شناخت فناوری به کار رفته در کاشت حلزون به دست خواهد آمد. با ما همراه باشید تا با آن بیشتر آشنا شویم.

 

سیستم و فناوری به کار رفته در کاشت حلزون به چه صورت است؟

امروزه سه سیستم کاشت حلزون دارای تائیدیه از سمت سازمان غذا و داروی آمریکا اند و مورد استفاده قرار میگیرند (Clarion، Nucleus و MED-EL). بین باقی آنها نیز رقابت سختی برای گرفتن مجوز در جریان است. این رقابت داغ، بهبود و پیشرفت تکنولوژی حال حاضر این پروتز را در پی داشته است؛ زیرا تولیدکنندگان نمونه های در دسترس میبایست برای در صدر ماندن فناوری جدیدی را عرضه کنند.

البته که این رقابت همیشه خوب نیست. دلیل آن نیز نحوه بازاریابی تولیدکنندگان این سیستم ها است که قدرت انتخاب را برای بیماران و کاندیداهای کاشت حلزون سخت میسازد. با اطلاعاتی که هر کدام از تولیدکنندگان در اختیار شما قرار میدهند، روند تصمیم گیری دشوارتر میگردد. هدف از بیان فناوری به کار رفته در کاشت حلزون نیز همین امر است. اینکه بتوانید با نحوه کارکرد این دستگاه آشنا شوید و آزادانه تر این عمل را برگزینید.

 

ساختار و مکانیسم کاشت حلزون

در افراد شنوا عملکرد بدین گونه است: سلول های موی حسی که داخل حلزون گوش واقع شده اند، وظیفه انتقال ارتعاشات صدا به سیگنال های عصبی را بر عهده دارند. سیگنال ها از اعصاب حلزون عبور میکنند تا به کورتکس (قشر) شنوایی برسند. در صورت بروز خطا در این سلول ها، حلزون گوش مصنوعی با استفاده از فناوری به خصوصی توسط الکترودها جای آنها را پر میکند. در واقع، این دستگاه با تحریک الکتریکی رشته های عصبی این امر را ممکن میسازد.

حلزون ها متشکل از دو بخش می باشند؛ قطعات بیرونی (که مانند سمعک هستند) و درونی (که طی یک عمل جراحی در استخوان تمپورال کار گذاشته میشوند).

قطعات بیرونی شامل سه بخش میشوند؛ میکروفون (برای جمع آوری صداها)، پردازنده صدا (برای ارزیابی و تبدیل آنها به کدهای دیجیتال) و یک کویل مغناطیسی که سیگنال های رمزگذاری شده را توسط یک ارتباط رادیویی از طریق پوست به قطعات داخلی ارسال میکند.

فناوری به کار رفته در کاشت حلزون، در قطعات داخلی نیز به همین شکل پیچیده و مرتبط به یکدیگر است. بخش داخلی دارای یک گیرنده است که مسئولیت تحریک اعصاب را بر عهده دارد. این گیرنده داده ها را دریافت و رمزگشایی میکند. پس از آن، آنها را به الکترود آرایه میرساند. در مرحله بعد، مسئولیت بر دوش یک حامل سیلیکونی منعطف است که چندین الکترود دارد. رشته های عصبی حلزون گوش که طی جراحی در اسکالا تیمپانی کار گذاشته میشوند، توسط الکترود آرایه ها تحریک میشوند. حرکت رشته های عصبی ارسال ارتعاشات به سوی مغز را به همراه دارد که در نهایت، مغز این ارتعاشات را به عنوان صدا تفسیر میکند.

حال که با فناوری این عمل آشنا شدیم، تفاوت سه سیستم عنوان شده در بالا چیست؟

 

تفاوت سیستم های مختلف کاشت حلزون

سه سیستم عنوان شده در بسیاری از ویژگی ها مشابه هستند. برای مثال، هر سه آنها تحریک چند کاناله را فراهم می آورند. همانطور که عنوان شد، فناوری به کار رفته در کاشت حلزون از طریق تحریک رشته های عصبی توسط الکترود آرایه ها است. الکترود آرایه ها در هر سه سیستم مختلف کاشت حلزون، دارای الکترود آرایه های چند تماسی اند که در اسکالا تیمپانی کار گذاشته میشود. اگر چه تعداد تماس ها (الکترودها) و روش تنظیم این تماس ها در هر سیستم متفاوت از دیگری است؛ اما همه آنها به جای اینکه یک کاناله باشند، چند کاناله هستند.

شباهت بعدی، تکنولوژی دورسنجی (telemetry) به کار رفته در هر سه آنها است. این تکنولوژی برای نظارت بر یکپارچگی الکترودهای موجود در حلزون گوش پس از جراحی به کار میرود. احتمال بروز خطا در الکترودهای کار گذاشته شده همواره وجود دارد. به همین علت، وجود این تکنولوژی بسیر حائز اهمیت است.

علاوه بر شباهت ها، تفاوت هایی نیز وجود دارند. در واقع، این تفاوت ها باعث متمایز شدن این سیستم ها از یکدیگر میشود. به همین علت، داشتن یک دانش کافی در رابطه با نحوه عملکرد این سیستم ها و فناوری به کار رفته در کاشت حلزون، روند انتخاب و تصمیم گیری شما را ساده تر میکنند. البته درباره این امر و تفاوت های این سه سیستم حتما با یک متخصص نیز مشورت کنید. برای این کار میتوانید با دکتر علی کوهی، بهترین فوق تخصص گوش و جراحی قاعده جمجمه در تهران تماس داشته باشید تا یک کاشت حلزون موفقیت آمیز را تجربه نمایید.

منابع

asha

advancedbionics

intechopen

 

 



:: برچسب‌ها: دکتر کوهی , دکتر علی کوهی , بهترین متخصص گوش , دکتر کوهی فوق تخصص گوش , ,
:: بازدید از این مطلب : 490
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 17 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : drmohandes

 

 

تومور پاراپانگلیوما یک تومور نادر با رشد آهسته است که تقریبا به فئوکروموسیتوما (یک تومور نادر و غیرسرطانی است که یکی از غدد فوق کلیوی را درگیر میکند) شباهت دارد. درست مانند فئوکروموسیتوما، منشاء این تومور دستگاه عصبی سمپاتیک یا پاراسمپاتیک است و به علت تعدد هورمون های کاتکول آمین تشخیص داده میشود. درواقع حضور بیش از حد این هورمون ها علت پدیدار آمدن علائم این تومور است.

اگر متاسفانه به این تومور مبتلا شده اید و به دنبال یک درمان موثر هستید، با ما در ادامه این مطلب همراه باشید. علاوه بر آن، میتوانید با تماس با دکتر کوهی، متخصص گوش، حلق و بینی مشکل خود را مطرح و برای درمان آن هر چه سریعتر اقدام فرمایید.

علائم این تومور چیست؟

درمان تومور پاراگانگلیوما به چه صورت است؟

علت ابتلا به این تومور چیست؟

 

 

علائم این تومور چیست؟

بروز علائم در همه افراد یکسان نیست و این مسئله زمانی جالب میشود که همه بیماران علائم را نشان نمیدهند! با این حال رایج ترین نشانه های این تومور عبارتند از:

  • فشار خون بالا
  • ضربان قلب سریع
  • تعریق
  • سردرد
  • لرزش

پس از مراجعه به پزشک، برای تشخیص هر چه دقیقتر آزمایش هایی نظیر آزمایش ادرار و خون انجام خواهد گرفت تا سطح هورمون های شما تست شود.

البته در برخی از مواقع عکس برداری هایی چون MRI، CT scan و PET نیز ممکن است صورت بگیرد. نتایج این تصویربرداری ها نشان میدهد که تومور پاراگانگلیوما در کجا واقع شده، چه ابعادی دارد و آیا در بدن گسترش یافته است یا خیر.

درمان تومور پاراگانگلیوما به چه صورت است؟

درمان این تومور تخصص پزشکان مختلفی چون اختلالات هورمونی، گوش حلق و بینی و متخصصان تومورهای عصبی و غدد درون ریز را نیاز خواهید داشت. با این وجود، با مرسوم ترین روش های درمان در ادامه آشنا خواهیم شد:

  • دارودرمانی: با توجه به تشخیص پزشک، داروهایی برای کنترل علائمی چون فشار خون بالا تجویز خواهد شد.
  • صبر و مشاهده: در برخی از موارد سرعت رشد تومور بسیار کند است. طبق نظر دکتر در این شرایط بهتر است تا درمانی برای آن صورت نگیرد و صرفا به صورت منظم فعالیت تومور تحت نظر باشد.
  • جراحی: پس از تشخیص ابتلا به این تومور، متناسب با سطح آن و شرایط شما جراحی گزینه ای برای برداشتن تومور و بهبودی بیمار خواهد بود.
  • پرتودرمانی: این درمان نیز برای پیشگیری از پیش روی تومور انجام میشود. طی پرتودرمانی، علائم از بین خواهند رفت.

علت ابتلا به این تومور چیست؟

تومور پاراگانگلیوما معمولا یک تومور خوش خیم است ولی در موراد نادر میتواند سرطانی شود و در سرتاسر بدن فرد بیمار گسترش یابد. احتمال بروزشان در هر سنی وجود دارد اما بزرگسالان بین 30 تا 50 سال بیشتر در معرض این بیماری هستند. طبق مطالعات علت خاصی برای این بیماری مشاهده نشده است، اما ژنتیک بی تاثیر نیست.

این تومور میتواند توسط ژنتیک به نسل بعدی منتقل شود، اما این یک امر همیشگی نیست. همچنین لازم به ذکر است در صورتی که اینگونه باشد، احتمال بروز دیگر بیماری های ژنتیکی چون نوروفیبروماتوز نوع 1 نیز وجود خواهد داشت.

اگر متاسفانه به تومور پاراگانگلیوما مبتلا شده اید، میتوانید همین الان با دکتر کوهی بهترین فوق تخصص جراحی گوش حلق و بینی در تهران تماس حاصل کنید. آدرس مطب: ونک، توانیر، خیابان ولیعصر، ساختمان پزشکان دی

mayoclinic

pheopara

cancer



:: بازدید از این مطلب : 622
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 فروردين 1400 | نظرات ()